Test av Alpha plus oreganoolja

alpha plus oreganoolja

Detta är en billig oreganoolja men som trots sitt låga pris faktiskt presterat bra i våra tester. Denna produkt består av 75 procent olivolja och 25 procent oreganoolja. Att oljan är kraftigt utblandad med en mildare olja som olivolja är inget ovanligt. Faktum är att samtliga storsäljande oreganooljor på konsumentmarknaden är utblandade. Dock har vi även testat några andra oljor som är lite mer koncentrerade än denna. De mer koncentrerade oljorna har dock i gengäld ett lite högre pris.

Att man väljer att blanda ut den rena oreganooljan handlar, får vi förutsätta, i första hand om omsorg för konsumenten. Även denna olja från Alpha plus är nämligen även i sin utblandade form väldigt stark och koncentrerad. För att kunna ens använda denna olja, vare sig det handlar om förtäring eller behandling i hud eller hår, så gäller det att man späder oljan ganska duktigt om man inte vill att det ska bränna till ordentligt. Alpha Plus oreganoolja är nämligen väldigt stark och potent.

Väldoftande och stark

När man öppnar på locket på flaskan från Alpha Plus så sprids snabbt en stark doft av oregano. Det svider faktiskt nästan i näsan om man doftar allt för nära den öppna behållaren. Att oljan luktar så starkt tycker vi känns som en bra kvalitetsstämpel på att man får det man vill åt, det vill säga koncentrerat extrakt från den vilda oreganoplantan. Även om man sprider ut denna olja lite grann så känner man med all tydlighet hur potent den är. Det kan bränna till rätt så rejält när man sväljer den eller baddar den på huden. Den lite brännande känslan får oss dock bara att känna att allt är som det ska. Bra oreganoolja är stark och det är just dessa egenskaper som gör att den fungerar så bra som hjälpmedel mot en mängd olika åkommor såsom förkylningar, eller svamp i huden.

Magproblem vid allt för regelbunden förtäring

Detta är en produkt man kan använda i förebyggande syfte genom att ta en till två droppar dagligen. Vi rekommenderar dock inte att man behandlar mer än en vecka eller två åt gången utan att man då tar en liten paus innan man fortsätter igen. Eftersom oljan är så pass stark så upplever vi att man kan få lite problem med magen om man fortsätter använda den oavbrutet.

Hög andel karvakrol och praktisk flaska

Tillverkaren garanterar att oreganooljan innehåller minst 75 procent karvakrol, vilket är en bra och hög andel. Karvakrol är den viktiga verkande substansen i oreganooljan och det som gör de goda medicinska effekterna. Det finns en hel del dåliga produkter på marknaden som har en låg andel karvakrol, så detta är något man kan ha lite uppsikt över när man tittar i innehållsförteckningen så att man inte köper grisen i säcken.

För övrigt så kommer produkten i en smart lite flaska med droppkork som gör det väldigt lätt att dosera exakta små droppar. Glaset på flaskan är också mörkt vilket gör att man kan ha oljan stående relativt länge utan att den tappar i effekt.

Köpa Alpha Plus Oreganoolja

alpha plus oreganoolja