Test av Better You Eterisk Oregano och Moringa

Som man hör på namnet så är denna produkt en blandning av moringa och oreganoolja. Tillverkaren Better You är ett relativt välkänt märke med många bra produkter. Just denna olja är en av de bättre oreganooljorna avsedd för utvärtes bruk som vi har testat. Denna produkt ger bra effekter för en mängd olika behandlingsområden. Exempelvis har vi märkt att denna olja är supereffektiv på att behandla mjäll! Om man droppar ner några droppar av denna produkt i en daglig dos av sin vanliga schampo så kan man få god effekt. Om man sedan upprepar under cirka en eller två veckors tid så försvinner mjället effektivt.

Faktum är att man kan droppa i denna olja i de flesta av de skönhetsprodukter man har för hår eller hud. När man väl tillsatt oljan är det bara viktigt att man är försiktig så att man sedan inte får produkterna i ögonen eller på andra känsliga ställen. Alla som råkat få denna olja exempelvis i ett sår vet att det kan svida rejält då oljan är väldigt stark även i utspädd form.

Hälsosam doft

Denna produkt doftar gott och starkt av oregano. Samtidigt har den en något mer diskret lukt än några av de andra oreganooljorna vi har testat. Tycker man därför att en del andra oljor luktar allt för stickande så kan detta vara en bra olja att testa. Förutom för hud och hårvård kan man även använda just denna produkt till aromaterapi. Genom att hälla oljan i sin doftspridare så sprider det sig en hälsosam doft i rummet. Vi tycker själva att doften för tankarna till Medelhavet och kosten där.

Genom att andas in ångorna från oljan så kan man även ta del av oljans hälsosamma medicinska effekter. Vi är flera som kan vittna om att vi genom regelbunden inandning av oljans dofter lyckats hålla oss i princip fria från förkylningssymptom under mycket långa perioder. En av oreganooljans stora fördelar är nämligen att den håller luftvägar fria och tycks motverka just förkylningar och liknande problem.

Vi vill också nämna att vi fått denna olja rekommenderad för att behandla mensvärk. Genom att blanda ut några droppar av denna oreganoolja i en vegetabilisk olja och massera in på nedre delen av magen så kan man få god effekt mot smärtan.

Hög andel karvakrol

Något man ska hålla utkik efter när man köper oreganoolja är mängden karvakrol som oljan innehåller. Karvakrol är nämligen den magiska beståndsdelen som står för många av de goda effekter man upplever av oljan. Oreganooljan i denna produkt består av 80 procent karvakrol. 80 procent får anses vara en relativt hög andel, och något som indikerar att man här fått tag på en bra och kvalitativ produkt. En tredjedel av innehållet i denna flaska från Better You är ren oreganoolja medan resten är moringaolja. Detta är inte alls en ovanlig sammansättning då oreganoolja är allt för stark att marknadsföras outspädd. Trots sin utblandade form så måste man blanda ut denna olja än mer innan man ens kan använda den till de flesta av dess användningsområden. Att stryka ut denna olja outspädd på huden är inte att rekommendera då den svider rejält!

Detta är en olja av hög kvalitet som vi kan rekommendera för de flesta behandlingar på hud och hår!

Köpa Better You Eterisk Oregano och Moringa