Test av Solaray GPH Oreganoolja kapslar

GPH Oreganoolja är något av en ny bekantskap för oss, därför blev vi positivt överraskade när vi testade denna produkt och upplevde dess positiva egenskaper på hälsan.

Denna produkt kostar mer än många av konkurrenternas produkter med oreganoolja i kapselform. Det finns dock en förklaring till det höga priset. Dessa kapslar är nämligen väldigt potenta då de innehåller oreganoolja i sin mest koncentrerade form. Karvakrol är ett viktigt begrepp när man köper oreganoolja. Eftersom karvakrol är det verksamma ämnet i oljan så är en hög andel av detta ämne alltid positivt. I dessa kapslar från Solaray så är karvakrolhalten 70%, vilket är en bra och hög siffra som står som garant för att det är en potent och effektiv produkt man får. Eftersom kapslarna är så pass koncentrerade så rekommenderar vi inte att man tar mer än max en om dagen. Att ta större dos än så känns överflödigt och lite riskabelt för maghälsan då allt för mycket oreganoolja på en gång kan bli lite för starkt att hantera.

Bra mot förkylning

Vi har testat att ta dessa kapslar vid begynnande förkylningssymptom (varje dag under en vecka eller mer). Efter flera perioders användande kunde vi konstatera att symtomen stannade vid milda, eller försvann helt i samband med att vi påbörjade kuren. Tack vare att kapslarna är så pass starka så kan vi verkligen rekommendera dem. Denna produkt utgör en effektiv kur som ger förkylningen en rejäl match. Lika effektiv som dessa extra starka kapslar är mot förkylning borde de även vara mot svamp, bakterier och candida. Vi har inte hunnit prova kapslarnas effekt mot dessa åkommor ännu men hoppas kunna återkomma med våra erfarenheter även på dessa områden.

Detta är en väldigt bra produkt att ha hemma i skåpet. När man väl behöver den så är det bra att ha den nära till hands. Ju snabbare man behandlar vilket problem som nu uppstått desto större sannolikhet att man snabbt blir bättre. Dessa kapslar går även att öppna om man vill komma åt oljan inuti för att exempelvis behandla externt på huden. Man får dock komma ihåg att oljan är väldigt stark och måste blandas ut exempelvis med vatten, eller ännu hellre, en vegetabilisk oljan innan man använder den på hud eller i hårbotten.

Köpa Solaray Oreganoolja