Test av Närokällan vild oreganoolja

Detta är en av de mest populära oreganooljorna på den svenska marknaden idag. Den är inte billigast men många som har testat olika fabrikat vittnar om att denna olja fungerar allra bäst. Vi kan efter långvarigt bruk bara instämma i alla goda recensioner och kundomdömen denna produkt har fått. Närokällan vild oreganoolja är den bästa oreganooljan vi har testat. Något som är bra med denna produkt är att den är väl lämpad för att äta, men även för att använda externt på huden. Tack vare sin mångsidighet är detta egentligen den enda produkt med oreganoolja man behöver ha hemma.

Priset på denna olja ligger i i det övre skiktet om man jämför med de andra produkter vi testat. Eftersom oljan är så koncentrerad så blir den dock i praktiken faktiskt inte dyrare (i alla fall inte mycket) än någon av de konkurrerande produkterna.

Sammansättning

I Närokällans olja går det två delar olivolja på en del oreganoolja. Oreganoolja måste i praktiken vara spädd på detta sätt då helt ren olja skulle vara farligt stark att sälja direkt till konsumenten. Även i sitt nuvarande tillstånd så är denna produkt väldigt stark. När man öppnar flaskan med Närokällans oreganoolja för första gången slår en väldigt stark doft av oregano mot oss. Doften känns härligt frisk och nästan lite överväldigande i sin intensitet. Samtidigt blir man som konsument väldigt glad när man känner den starka naturliga doften. Att oljan doftar så starkt är något av en bekräftelse på att man fått hem äkta varan och ingen utblandad lågkvalitetsolja.

Härligt stark

Doften från denna olja för, åtminstone för mig, tankarna till Medelhavet, vilket inte är en oangenäm känsla alls. Om man ska behandla exempelvis hudproblem med denna olja så behöver man dock inte vara orolig att man ska gå runt och lukta oregano. Den starka doften avtar ganska snabbt när man väl fått den på sig i utspädd form. Angående behandling på hud kan vi åter igen inte nog betona hur starkt koncentrerad just denna olja är. Man bör späda den rätt så rejält med en annan mild olja om man exempelvis ska stryka den på huden. Vi gjorde misstaget i början att inte späda den tillräckligt, vilket resulterade i en starkt brännande känsla på huden.

Lika stor försiktighet bör i aktas när man ska inta oljan oralt. Oreganooljan kan bränna rejält, både i mun och hela vägen ner i halsen. Att späda bara med vatten kan fungera. Man bör dock tänka på att eftersom oljan inte är vattenlöslig så blir den ändå ganska koncentrerad på ytan, vilket gör att den ändå kan bränna rejält. Bästa knepet vi hittat är därför att blanda oljan med exempelvis mer olivolja (eller någon annan nyttig olja för den delen) eller lite flytande honung.

Omdöme

Detta är en olja av absolut högsta kvalitet. Allt vi använt produkten till har enligt vår upplevelse gett bra resultat. Allt ifrån att behandla förkylningar och besvär med luftvägarna till hudutslag och svamp. Genom att exempelvis ta doser av oljan precis när man börjar känna sig förkyld så har vi upplevt oss kunna undvika att förkylningen bryter ut fullt ut. Även vid fotsvamp mellan tårna har vi genom en kortare behandling kunnat se att svampen försvunnit helt. Vi har även hört vittnesmål om att denna olja är väldigt effektiv även mot svamp i naglarna, något som normalt sett kan vara ett väldigt svårt problem att bli av med.

Närokällan vild oreganoolja har en väldigt hög halt av Karvakrol, som är det verskamma substansen i oljan. Det är förmodligen delvis tack vare den starka koncentrationen som vi upplever denna olja effektivare än i stort sett alla andra produkter där ute. Tack vare den höga halten av Karvakrol så behöver man inte använda så mycket olja åt gången, något som gör att den lilla mirakelflaskan räcker längre!

Köpa Närokällan vild oreganoolja

Närokällan oreganoolja